Uchatka patagońska

uchatka patagońska

Uchatka patagońska

Nazwa naukowa: Otaria flavescens  (Shaw, 1800)

Nazwa angielska:  South American sea lion, Southern sea lion

IUCN Status: Najmniejszej troski

Wygląd: 

Może być mylony z: 

Podgatunki: 

Występowanie: 

Liczebność: 

Środowisko: 

Tryb życia: 

Pokarm: 

Rozród: 

Zagrożenia:  

Ochrona:

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s